Ondanks dat er veel aanbod is op de arbeidsmarkt kan het soms toch nog behoorlijk lastig zijn om werk te vinden. Misschien weet je niet goed waar je kan zoeken, of hoe je op een website tussen alle vacatures moet zoeken. Wanneer je bijvoorbeeld werk in de regio Groningen zoekt, kan je op de meeste website een filter aanzetten. Deze filter laat dan alleen vacatures Groningen zien. Wanneer je dit doet scheelt het je veel tijd en zie je niet de onnodige vacatures die je niet wilt zien. 

Geen werk, wat nu?

Het zoeken naar werk kan behoorlijk frustrerend zijn. Stel je voor je hebt die leuke vacature gevonden en mag op gesprek komen. Het gesprek is volgens jou goed gegaan maar helaas ben je toch afgewezen. Dit is natuurlijk enorm balen en vaak laten we het hier bij zitten. Daarom is onze eerste tip om altijd te vragen wat de reden van afwijzing is. Het is heel gebruikelijk om hiernaar te vragen en je kan er een heleboel van leren. Naast het zoeken van vacatures op de bekende websites, is het goed om in je eigen netwerk kenbaar te maken dat je op zoek bent naar werk. Deel dit op je eigen social media en vergeet natuurlijk Linkedin niet. 

Wat kan je doen zonder ervaring

Bij veel vacatures wordt er gevraagd naar je eerdere werkervaring. Waarschijnlijk is dit een van de grootste redenen waarop kandidaten afgewezen worden. Hierdoor missen bedrijven vaak goede nieuwe krachten omdat ze alleen maar kijken naar ervaring en niet naar vernieuwing. Wat kan jij nou doen om toch die functie te krijgen zonder de gevraagde ervaring. Mogelijk heb je wel eerder stages gelopen in het vakgebied? Wanneer dit zo is heb je mogelijk nog stage beoordelingen of kan je deze nog gaan opvragen. Hiermee kan je toch nog werk ervaring aantonen. Uiteraard wanneer je stages bevallen zijn, kan je daar natuurlijk ook altijd nog een open sollicitatie heen sturen. Misschien hebben ze geen vacatures openstaan, maar doordat ze jou al kennen heb je een goede kans dat je toch aangenomen wordt.