Wat SEO is, dat weten ondertussen de meeste mensen wel. Dit staat voor search engine optimization. Wanneer je geschikt bent om te reageren op een senior SEO specialist vacature Haarlem, is echter een heel ander verhaal. Want wanneer ben je dan geschikt om te reageren op de senior SEO specialist vacature Haarlem? En wat is het verschil tussen een senior en een junior en medior medewerker eigenlijk precies? We leggen het je hier uit en vervolgens is het aan jou om al dan niet te reageren op de senior SEO specialist vacature Haarlem. 

De weg van junior naar senior is een behoorlijke lange weg die afgelegd moet worden

De weg van junior specialist naar senior specialist kan een lange weg zijn. Voor mensen die beginnen als junior is de status senior de bekende stip aan de horizon. Voor je kunt reageren op de senior SEO specialist vacature Haarlem, begin je doorgaans als junior en word je vervolgens medior. Pas daarna kun je eventuele senior specialist worden. En heb je die status bereikt, dan word je gezien als een expert, een echte specialist. Als jij op zoek bent naar werk dan kom je regelmatig de termen junior, medior en senior tegen, zoals dus ook het geval is bij de senior SEO specialist vacature Haarlem aan de orde is. 

Als junior wordt je gezien als een beginner of een trainee

Begin jij als junior, dan krijg je een startersfunctie. Je bent aankomend, een trainee. Word je medior genoemd, dan heb je al wat ervaring in de branche, maar ben je nog niet uitgeleerd. Er zijn dan nog voldoende doorgroeimogelijkheden. Als senior heb je al enige ervaring in een bepaald vakgebied. Je wordt gezien als een expert. Dat betekent meteen ook dat je te maken krijgt met extra taken, zoals het begeleiden van mensen die junior of medior zijn. Ook kunnen acquisitietaken op jouw bordje terecht komen. 

Dan kun je reageren op de senior SEO specialist vacature Haarlem!

Als jij beginner bent, dan word je intensief begeleid, bijvoorbeeld dus door de senior specialist. Je houdt je bezig met de wat kleinere projecten en ontvangt feedback op het werk dat je doet. Ben jij medior, dan mag je al meer dingen op eigen houtje doen. De werkzaamheden breiden zich meer en meer uit, al is er nog steeds wel sprake van begeleiding en van feedback. Ook word je al betrokken bij de strategie en de visie van een onderneming. 

Bredere werkzaamheden als je eenmaal senior specialist bent

Ben je eenmaal senior, dan beschouwt iedereen jou als een expert. Daarom krijg je meteen vaak ook een begeleidende taak toegewezen. Ook zaken als acquisitie van opdrachten behoort dan in de meeste gevallen tot het takenpakket. Verder wordt er vanuit gegaan dat je over een zeer breed netwerk beschikt en ben jij iemand die nadrukkelijk bemoeienis heeft met de toekomst, de visie en de koers van het bedrijf waar je werkzaam bent. Als senior krijg je niet zelden ook te maken met targets die je moet halen. Doe je dat, dan kun je er vanuit gaan dat je daar prima voor beloond wordt.